Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin planlayıp düzenlediği Türkiye’de başarılı girişimci akademisyenleri konuk olarak ağılaması yönüyle ilk kez gerçekleştirilen Akademide Girişimcilik Zirvesi çevrimiçi olarak 300 kişilik yoğun katılımla gerçekleştirildi. Oturuma 300 kişi sınırından dolayı katılmayan izleyiciler ise; Girişim Limanı Youtube Kanalı’ndan canlı olarak zirveyi takip etti.

BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT

Zirvenin açılış konuşmasında Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı; girişimciliğin yeniliğe, büyümeye ve istihdama katkı da bulunduğu yadsınamaz bir gerçek olduğunu aktardı. Prof. Dr. Yağcı, ayrıca bu zirvede başarılı girişimler için gereken pratik önerilerin gündeme gelmesini de arzuladığını dile getirdi. Prof. Dr. Yağcı; akademide Girişimcilik Zirvesi’nde Mersin Üniversitesi nezdinde Genç Girişimci Merkezi’nin diğer üniversitelere öncülük ederek farkındalık oluşturmasının üniversitelerde gerçekleştirilen girişimcilik faaliyetlerine olumlu katkılar sunacağını ve girişimleri teşvik edeceğini belirtti.

Prof. Dr. İsmail Yağcı; göreve geldiği günden bu yana düzenlenen Akademide Girişimcilik Zirve’si gibi yürüttüğü birçok başarılı proje, etkinlik ve eğitimlerdeki yenilikçi yaklaşımı, ilklere öncülüğü ve zirveye kazandırdığı ulusal boyutla Mersin Üniversitesini başarıyla temsil eden Genç Girişimci Merkezi Müdürü Dr. Duygu Hıdıroğlu’na teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi.

Yoğun ilgi gören zirvede, Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu; akademi ile iş dünyası arasındaki iş birliğinin etkin biçimde gerçekleştiğini ortaya koymak istediklerini ve Türkiye’nin 7 bölgesinde bulunan 9 farklı üniversiteden başarılı girişimci akademisyenleri zirvede ağırladıklarını dile getirdi.

Dr. Öğretim Üyesi Hıdıroğlu, Akademide Girişimcilik Zirve’sinde dijital girişimcilik ve sürdürülebilir girişimcilik gibi güncel başlıklara yer verdiklerini; bilim insanlarının gerçekleştirdiği girişimlerin başarı hikayelerini görünür kılarak onların gelecek nesillere rol model olmalarını sağlamak istediklerini ifade etti. Dr. Öğretim Üyesi Hıdıroğlu, böylece akademiye katkı sağlamayı ve yeni bir girişim kurmak isteyen veya girişimlerini Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde dönüştürme eğiliminde olan kişi ve kurumlara ilham ve rehber olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve Kanal Ekonomi Başkanı Celal Toprak ve sektör temsilcilerinin katıldığı açılış konuşmaları, TİM Başkanı İsmail Gülle’nin Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin girişimcilik faaliyetlerinin ekonomik kalkınma için ne derece önemli olduğuna dikkat çeken konuşması ile devam etti.

TİM Başkanı İsmail Gülle, Üniversite-Sanayi iş birliğinin oldukça önemli olduğuna dikkat çektiği konuşmasında gerek üniversiteler bünyesinde kurulan girişim merkezlerinin ve gerekse teknoparkların artmasının başarılı girişimlerin artmasında en temel faktör olduğuna değindi. Akademide Girişimcilik Zirvesi’nin bu bağlamda girişimci akademisyenlerin başarı hikayelerine yer vererek girişimciliği teşvik etmede oldukça etkili olacağını inandığını belirten İsmail Gülle; bu fikri zirveye dönüştürerek hayata geçiren başta Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu ile Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı’ya ve davetleri için Mersin Üniversitesi ve Kanal Ekonomi ailesine teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından zirve; Akademide Girişimcilik, Dijital Girişimcilik ve Sürdürülebilir Girişimcilik olmak üzere 3 farklı oturumla devam etti.

Oturum 1- Akademide Girişimcilik

Eyesoft AŞ. Kurucu Ortağı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay,

Mikronos Biyomedikal ve Danışmanlık A.Ş. Kurucu Ortağı Koç Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Yalçın,
TETFİT Marka CEOsu İstanbul Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Leyla Türker Şener ,
Bee’o Kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı

Oturum 2- Dijital Girişimcilik
Thiscover Me Platformu Kurucusu Dokuz Eylül Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Gülüzar Kurt Gümüş

RISE Together Kurucusu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğr Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kenan Kanburoğlu

Girişimcilik Merkez Müdürü Süleyman Demirel Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Pınar Göktaş
Wediacorp Holding Kurucusu Funda Şen

Oturum 3 - Sürdürülebilir Girişimcilik
ULUTEM Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi Müdürü Gaziantep Üniversitesi

Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram

Kariyer Merkezi Kurucu Müdürü Muş Alparslan Üniversitesi Öğr Üyesi Doç. Dr. Zeliha Tekin

Tarım Politikası ve Yayım Anabilim Dalı Başkanı 19 Mayıs Üniversitesi

Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kürşat Demiryürek

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü