Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma merasimi ile başlayan tören, Bahçelievler Kampüsü’nde devam etti. Çelenk sunma törenine Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, Dekanlar, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında sadece öğrencilerin katıldığı mezuniyet töreni mezun öğrenciler ve öğretim elemanlarının kortej yürüyüşü ile başladı.

Açılış konuşmasında ilk olarak söz alan Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Haydar Arslan ‘’ Bugünün daha farklı olmasını isterdik, ancak hep birlikte yaşamakta olduğumuz ve yalnızca ülkemizde değil tüm dünyamıza etkileyen beklenmedik salgın bizi birlikte geçirebileceğimiz bu güzel günlerden alıkoydu. Ama bu beklenmedik salgın bilimin dünyanın geleceğinde ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bizler yani Toros Üniversitesi öğrencileri olarak bilimin ışığında ve yolunda ilerleyen gençler olarak eğitim hayatımıza devam ettik. Bundan dolayı el Toros Üniversitesi'ne ve değerli akademisyenlerimize minnettarız. Gelecek; Sorgulayan, analiz eden, araştıran ve önyargılardan uzak gençliğin yani bizlerin elindedir. Biz Toros Üniversitesi öğrencileri olarak bu değerleri bizden sonraki kuşaklara aktarma misyonunu kendimize borç bilmeliyiz. Başöğretmen Atatürk'ün 'Biz uygarlıktan, ilimden ve fenden kuvvet alıyor ve ona göre yürüyoruz' sözü Tam da buna bir örnek olarak ilimi ve feni yaşantımızın her anında kullanarak ülkemize ve dünyamıza yararlı gençler olmalıyız. Başöğretmenimiz Atatürk'e bize bu imkânı verdiği için teşekkür ederiz’’ dedi.

Arslan’ın ardından Mezunlar Derneği Başkanı adına konuşan Ekin Sözer ‘’2019 yılında üniversitemizin Psikoloji bölümünden mezun olurken, benim için bir sayfa kapanmış gibi hissediyordum. Fakat geçen sürede fark ettim ki mezun olmak okulumuzdan, arkadaşlarımızdan öğreneceklerimizin bittiği anlamına gelmiyor. Aksine öğrenme dediğimiz şey yaşam boyu devam ediyor ve hala birbirimizden öğrenecek çok şeyiniz var. Bunun için Mezunlar Derneğimiz var, burada birbirimize değer katabilmek ve dayanışabilmek için bir aradayız, sizleri de aramıza katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

2019-2020 Lisans Birincisi Eylül İçenler yaptığı konuşmada, “Bugün Toros Üniversitesi 2019-2020 ve 2020-2021 akademik yılı mezuniyet töreni için burada toplanmış bulunmaktayız. Süregelen pandemi nedeniyle kısıtlı katılımla da olsa bu etkinliği gerçekleştirdikleri için üniversitemiz idari personeline teşekkürlerimi sunarım. Ben ve dereceye giren diğer arkadaşlarım bu akademik yıllarda mezun olan tüm öğrencileri temsilen burada bulunmaktayız. Ben kendi adıma tüm mezunların mezuniyetini kutluyor ve gelecekte başarılı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum. Pandemi süresince akademik ve kişisel anlamda bize yol gösteren çok değerli hocalarımız ve bizden desteklerini esirgemeyen ailelerimize şahsım ve diğer mezun arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

2020 – 2021 mezunlardan ön lisans birincisi Grafik Tasarım bölümü mezunu Zeynep Çakır, “Üniversitemizin ve değerli hocalarımızın da sayesinde hayalimi gerçekleştirdim ve şu anda çok sevdiğim bir işte çalışıyorum. Üniversitemizin sağladığı imkanlar ve eğitimler sayesinde iş hayatına donanımlı bir şekilde başladık. Ayrıca bu süreçte çok değerli arkadaşlıklar da edindik. Toros üniversitesinde okumak bizim için çok güzel bir deneyim oldu. 2 yıllık süreçte bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, eğitim üzerine bizlere bir çok fırsatlar sunan, eşit ve özgür bir üniversite ortamı sağlayan rektörümüze ve hocalarımıza kendim ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sözer’in ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz ‘’ Bugün aslında çok daha eğlenceli bir tören yapabilirdik belki, ancak geçen hafta bayram günü yaşadığımız elim bir kaza sonucunda çalışanlarımızdan Halil kardeşimizi ve kızımızı toprağa verdik. Onlara Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır, başsağlığı ve yaralı kardeşimize de şifalar diliyorum.

Bugün bizler için önemli bir gün, bugün gelemeyenler oldu. Salgın koşulları her işimizi etkilediği gibi, törenimizi de etkiledi. Bu uzun süreç içerisinde de sizlerin sağlıklı kaldığınızı umuyorum. Bu salgının bitmesini ve eskiden olduğu gibi daha çok birada olabileceğimiz günlerin gelmesini diliyorum

Bugün aslında yeni bir adım atmış oluyorsunuz. Kiminiz eğitim aldığı konularda çalışacak, kiminiz belki baba mesleğini devam ettirecek, kiminiz yeni bir iş kuracak, kiminiz bürokrasi de yer alacak. Bilmenizi isterim ki ne yapıyorsanız ve yapmak istiyorsanız sizin yanınızdayız ve destekliyor olacağız. Ancak nasıl bir iş yapıyorsanız, alçak gönüllü olun, içinizden gelen sesi dinleyin. Kendinizi tanıyın ve tanımaya gayret gösterin. İş hayatında samimi olun, kendiniz olun. Başarısız olduğunuzu hissettiğinizde bunun gelecekte sizi güçlendirecek bir tecrübe olduğunu bilin. Bu sizi gerçekten ayakta tutacak ve kuvvet verecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kuruluş yıllarında Türkiye Cumhuriyetini gençliğe emanet etmiştir. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti siz gençlerimize emanettir. İyi ki varsınız. Sizi en samimi duygularımla selamlıyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.’’ şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından üniversite birincilerini temsili diplomaları tevdi edilerek mezuniyet kütüğüne isimleri çakılma merasimi yapıldı. Mezun olan öğrenciler sahneye davet edilerek temsili diplomaları takdim edildi.

BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT

Belgelerin verilmesinin ardından öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetin keyfini çıkardı.