Mersin’de öğrencileri sanatla buluşturmak adına hayata geçirilen “Sanatla Renklendir Hayatını/Color Your Life With Art” projesi sona erdi.

TARSUSLU AKADEMİSYENE İSPANYADA EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ TARSUSLU AKADEMİSYENE İSPANYADA EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ

İl genelinde 7 ilçeden 10 okul ve Makedonya’dan 2 öğretmen projeye iştirak ettiği proje ile öğrencilerin çeşitli sanat dallarıyla tanışıp kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri amaçlandı. Projede ayrıca; öğrencelerin hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimde katılabilecekleri sanatsal etkinlikler oluşturularak bedensel, ruhsal ve bilişsel yönden gelişmelerine de katkı sağlandı.

Resim, müzik, dans, el sanatları, drama ve yazarlık dallarında Şubat ayında başlayarak Mayıs ayında son bulan proje ile ilgili olarak proje ekibi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sanatın çeşitli dallarıyla tanışan öğrencilerimiz yapılacak aktivitelerle hayal güçleri ve yaratıcılıkları gelişerek daha özgüvenli bireyler olacaklardır. Ayrıca pandemi döneminden psikolojik olarak etkilenen öğrencilerimizin daha eğlenceli ve verimli zaman geçirmeleri sağlanmıştır. Şubat ayında başlayarak Mayıs ayında sona eren projede resim, müzik, dans, el sanatları, drama ve yazarlık dallarında etkinlikler yapılarak birçok ortak ürün ortaya çıkarmışlardır. Öğrencilerin sanat dallarını daha iyi kavramaları için bu sanat dallarındaki ünlü kişilerle online söyleşiler yapılmıştır. Ressam Reşat Ceylan ve Yazar Metin Özdamar ile yapılan söyleşilerle öğrencilerimiz o sanat dallarıyla daha yakından tanışmış oldular. Müzik ve Ritim etkinliklerinde Can Kahraman ile ritim duygularını geliştirecek çalışmalarla eğlenceli vakit geçirmişlerdir. Resim, Drama, müzik, şiir ve yazma sanatlarında denemeler yaparken çeşitli Web2 araçları kullanılarak teknolojik gelişmeleri de yakından takip etmiş oldular.”

Davultepe Belediyesi İlkokulu Öğretmeni Handan Maden ve Mezitli Muhittin Develi İlkokulu Öğretmeni Gökçen Dinçer önderliğinde yürütülen projenin ortakları ise:

Akdeniz Gazipaşa İlkokulu Öğretmenlerinden Şifa Kurt ve Ayşe Güler, Yakaköy İlkokulu Öğretmeni Ercan Dinçer,  Toroslar Selçuklar İlkokulu Öğretmeni Alev Demir Gülay, Yenişehir 50. Yıl Gökçeller İlkokulu Müdür Yardımcısı Taner Gülay, Çamlıyayla Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı M. Akif Yavuz, Erdemli Atatürk İlkokulu Öğretmeni Hakkı Büyüköztürk, Silifke Gazipaşa İlkokulu Öğretmeni Hasan Önal, Kuzey Makedonya’dan Gülten Malik ve  Pece Kocovski.