Projenin amacın hakkında bilgiler veren Mersin Yahya Akel Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Belgin Ercan: “Felsefe İnsanın kendisine ve çevresine yönelik anlam arayışında düşünerek ürettiği en kapsayıcı düşünme biçimi olarak hayatın bütününde belirli bir yere sahiptir. Merak eden, sorgulayan, eleştiren her insanın felsefi düşünce içinde olduğu söylenebilir. Çocuklar doğaları gereği sahip oldukları merak duygusu ile neden? nasıl? nedir? soruları ile felsefeyi gündelik yaşama dahil ederler. Ancak büyüdükçe bu merak ve sorular canlılığını kaybeder . Projemizin temel amacı öğrencilerimizin merak ve öğrenme arzularını canlandırmak, kendi düşünme potansiyellerini keşfederek yaratıcı, eleştirel, özenli ve işbirliği içinde düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlamaktır. Böylece öğrencilerimizin fikir üretme , kendi fikirlerini özgürce ifade edebilme ve farklı fikirlere hoşgörü gösterebilme, olaylara çok yönlü bakabilme, gerekçeli düşünebilme, iletişim, problem çözme, öz saygı ve bilişsel esneklik gibi 21. yy'ın temel düşünme becerilerinin desteklenmesi hedeflenmektedir” dedi.

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM DESTEĞİNDE İLK TAKSİT HESAPLARA YATIRILIYOR AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM DESTEĞİNDE İLK TAKSİT HESAPLARA YATIRILIYOR

Mersin Yahya Akel Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Belgin Ercan’ın önderliğinde yürütülen projenin ortakları ise; Nimet Kılıç, Kenan Uçak, Belgin Ercan, Feride Kor, Kadir Kemal, Mehtap Bozdemir, Ayşegül Emen, Muazzez Alkın Özcan, Nihan Balaman, Sacide Nur Koyuncu.