Mersin Büyükşehir Belediyesi, küçük dokunuşlarla kenti estetik ve renkli bir görünüme kavuşturuyor. Yapılan estetik dokunuşlarla yapılar göze hitap ederken, sanatsal içerikleriyle de dikkat çekiyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Büyükşehir ekipleri, Yenişehir İlçesi’nde yer alan Dumlupınar Lisesi’nin bulunduğu bölgeye ve Mersin Üniversitesi girişine eğitim temalı özel tasarım duraklar yerleştirdi. Eğitim araç ve gereçleri kullanılarak renkli bir şekilde stilize edilen duraklar ile öğrencilerde hem pozitif duygu yaratmak hem de kent mobilyalarına estetik kazandırmak hedefleniyor.

Öğrenciler özel tasarım duraklarda bekleyecek

TARSUSLU AKADEMİSYENE İSPANYADA EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ TARSUSLU AKADEMİSYENE İSPANYADA EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan mimarlar, Başkan Vahap Seçer’in isteğiyle farklı bir çalışmaya imza attı ve toplu taşıma araçlarını bekleyen öğrencilerde pozitif duygular yaratacak bir proje hazırladı. Öğrencilerin kullandığı araç ve gereçlerden yola çıkarak eğlenceli ve renkli bir otobüs bekleme alanı yaratan mimarlar, sanatı durağa da taşıdı. Durağın bir bölümüne de Melih Cevdet Anday’ın ‘Yaşamak Güzel Şey’ şiiri yazıldı.

Temalı durakta, periyodik cetvelden haritaya, aynadan eğitim-öğretim takvimine kadar öğrencilerin ihtiyacına yönelik birçok çalışma yer alıyor.