Mersin Akdeniz Ahmet Şimşek İlkokulu’nda my fun workshops eTwinning projesi devam ediyor.

Mersin Akdeniz Ahmet Şimşek İlkokulu 3. sınıf öğretmeni Ayşe Kendigelen’in yürüttüğü proje ile öğrenciler eğlenerek öğreniyorlar.

Çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda gelişiminin amaçlandığı proje ile ilgili olarak bilgi veren Öğretmen Ayşe Kendigelen: “Uzaktan eğitim sürecinde evlerde oluşturulan farklı atölye çalışmaları yapılarak öğrencilerin kendi ilgi ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlayarak, kendilerini yaratıcı yollarla ifade edebilecekleri öğrenme ortamları oluşturuldu. Yaparak yaşayarak öğrenme esastır. Süreç boyunca aile katılımı etkinliklerine ve web 2 araçlarına sıkça yer verildi” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ YETENEKLERİNİN FARKINA VARDI”

BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT

Proje ile öğrencilerinin kendi yeteneklerinin farkına vardığına dikkat çeken Kendigelen, etkinlik süreci ile ilgili de şunları söyledi: “Öncelikle Proje ekibimizin Avatarlarını oluşturduk ve Avatarları konuşturarak kendilerini tanıtmalarını,proje hakkındaki düşüncelerini öğrendik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anlam ve önemini kavramalarını sağlayacak görsel çalışmaları öğrencilerimiz evlerinde web2 araçlarını kullanarak yaptılar. Coşkulu bir biçimde 23 Nisan Kutlamaları gerçekleştirmiş olduklarını ifade eden öğrencilerimiz normalleşme dönemine geçildiğinde de bu çalışmalara devam etmek istediklerini belirttiler. Öğrencilerimize Zeka Oyunlarını öğrenmelerini sağladık ve kendi aralarında müsabakalar yaptırdık. Değerlerimizle ilgili çalışmalar ve etkinlikler yaparak öğrencilerimizin toplumda saygın bireyler olma yolunda adım atmalarını sağladık. Origami çalışmaları yaparak öğrencilerimiz el becerilerini geliştirmiş oldular. Günlük yaşam becerilerini kazanmaları amacıyla ayakkabı bağlama tekniklerini içeren etkinlikler gerçekleştirdiler. Her ay düzenli olarak öğrencilerimizle, velilerimizle ve proje ortaklarımızla webinarlar gerçekleştirerek projemizi değerlendirdik. Yeni ayda yapacağımız çalışmaları görüştük. Öğrencilerimiz bu projeyle pandemi gibi zor bir süreçte öğrenmeyi kolay bir şekilde gerçekleştirdikleri gibi ilgi ve yeteneklerinin farkına vardılar. Projemizin adında olduğu gibi çok eğlendiklerini ve öğrendiklerini belirttiler.”