"Okumanın yaşı yok" felsefesinden yola çıkan Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesi kapılarını öğrencilere açtı.

Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesi eğitime başladı. Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesi, çalışma hayatına ara vermeden lise eğitimi almak isteyenlere önemli olanaklar sunuyor.
Okul hakkında bilgi veren eğitimci Beyza Şensoy, Türkiye'de pek çok kişinin farklı nedenlerle eğitimlerini tamamlayamadıklarını anımsatarak, "Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesinde, lise eğitimini tamamlayamamış vatandaşlar, akşamları alacakları derslerle lise eğitimlerini tamamlayabilecek. Türkiye’de pek çok insan çeşitli sebeplerden dolayı, lise eğitimlerini tamamlayamadı. Lise eğitimi açıktan tamamlanabiliyor. Ancak dersler yüz yüze verilemiyor. Bu kapsamda derslerin yüz yüze verilmesi ve lise diploması almak isteyen vatandaşlar günlük hayatlarından geri kalmadan okulumuzda lise diploması alma şansı buluyor" dedi.

ÜNİVERSİTELİLERİN FAVORİ ERASMUS ÜLKESİ ALMANYA OLDU! ÜNİVERSİTELİLERİN FAVORİ ERASMUS ÜLKESİ ALMANYA OLDU!



EĞİTİMLERİNE KALDIKLARI YERDEN DEVAM EDEBİLİRLER
Beyza Şensoy, “Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesi örgün eğitim hakkını kaybetmiş kişilerin lise eğitimlerini tamamlamaları için gidebilecekleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel okul türüdür. Eski adı ile ortaokul mezunları ve şu an ki tabirle ilköğretim mezunları 18 yaşını doldurdukları taktirde ‘Hızır Akşam Lisesi’ne’ kayıt olabilirler. 18 yaşından küçük kişilerin Akşam Lisemize kayıt olabilmeleri için örgün öğrenim haklarını kaybetmiş olmaları gerekiyor. Aynı sınıfta 2 yıl üst üste kalan kişiler örgün eğitim haklarını kaybetmiş sayılırlar. Herhangi bir nedenle lise eğitimlerini yarıda bırakmış olan kişiler 18 yaşından büyük olmaları koşuluyla Hızır Akşam Lisesi’ne kayıt yaptırabilirler. Bu öğrenciler eğitimlerine kaldıkları sınıftan devam ederek eğitim sonunda lise diploması almaya hak kazanırlar" bilgisini paylaştı.



AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİ DE KAYIT YAPTIRABİLİR
Beklemeli öğrenciler ile açık lise öğrencilerinin de liselerine kayıt yaptırabileceğini dile getiren Şensoy, "Açık lise öğrencileri dilerlerse kayıtlarını Hızır Akşam Lisesi’ne aldırarak, eğitimlerine uygun sınıftan devam edebilirler. Beklemeli öğrenciler ise Hızır Akşam Lisesi'ne kayıt yaptırarak sorumlu oldukları dersleri geçtikten sonra mezun olma hakkını kazanmış olurlar. Unutulmamalıdır ki eğitim insanların en temel hakkıdır. Eğer eğitimini tamamlamak isteyen herkesi aramızda görmek isteriz. Eğitim ve öğretim hayat boyu devam eden, yaşın ve cinsiyetin öneminin olmadığı bir haktır. Bu haktan çalışma hayatınızdan mahrum kalmadan, akşamdan akşama eğitiminizi tamamlayabilirsiniz” dedi.