Eğitim-Bir-Sen Mersin Üniversiteler Şubesi, Üniversite Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 2021 Akademik Personel Komisyonu gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği Çalıştay Memur-Sen Mersin İl binasında gerçekleştirildi. Toplantıda üyelerin 7-9 Mart 2021 tarihleri arasında online olarak paylaştıkları talepler değerlendirildi ve komisyon raporu oluşturuldu. Komisyon toplantısına şu isimler katılım gösterdi

ÖNEMLİ AKADEMİSYENLER KATILIM GÖSTERDİ

Mersin Üniversitesi Personelden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran, Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Mersin Üniversitesi İ.İ.B.F. Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Mersin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Akdağlı, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Erişti, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Şanlıoğlu, Tarsus Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Alper Yontar, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Göktaş, Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Genç, Tarsus Üniversitesi Öğr. Gör. Haci Mehmet Öcal, Mersin Üniversitesi Öğr. Gör. Eray Mert Tekin, Şube Başkan Yrd. Ökkeş Gazel, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Üredi Lütfi, Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cenk Kırıtoğlu, Şube Başkan Yardımcısı Atakan Turan, Mersin Şube Başkan Yrd. Atakan Turan, Mersin Üniversitesi Temsilcisi Mehmet Bolkan ve Şube Başkan Yardımcısı Özlem Demir.

TARSUSLU AKADEMİSYENE İSPANYADA EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ TARSUSLU AKADEMİSYENE İSPANYADA EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ

“AKADEMİK CAMİANIN İLERLEMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Çalıştayda, Mersin Üniversitesi Personelden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar söz alarak, burada yapılan çalışmaların akademik camianın gelişimi ve ilerlemesi noktasında katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, Akademik Personel Komisyon Toplantısına ev sahipliği yapan başta Memur-Sen İl Başkanı Abdulla Çelik’e ve sürece katılım göstererek katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

“SİSTEMDE DAHA ŞEFFAF VE LİYAKAT ODAKLI İSTİHDAMA İMKÂN SAĞLAYACAK”

Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran ise, YÖK Akademik Kariyer-Liyakat Platformu’nun doktoralı insan kaynağının Türk yükseköğretim sisteminde daha şeffaf ve liyakat odaklı istihdamına imkân sağlayacağı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın önemli bir çalışması olduğunun altını çizdi.

Toplantıda söz alan Şube Başkanı Ömer Özbilen ise yaptığı konuşmada, “Çalıştay'da aldığımız kararlar Mart ayı sonunda Ankara'da Genel Çalıştay'da değerlendirilecektir. Genel Çalıştay'da alınan kararlar ise maddeler halinde toplu sözleşme masasına getirilecektir. Bu nedenle Şube Çalıştayımız Hak ve Emek mücadelemiz açısından çok önemlidir. Çalışanların sorunlarını, taleplerini ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini tespit edip Genel Çalıştay'ın alt verisini oluşturmanın amacındayız. Bugün yaptığımız bu çalışmanın kamuda büyük kazanımların elde edilmesine önayak olacağı kanaatindeyiz." dedi.

“AKADEMİK CAMİANIN İLERLEMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Toplantıyla ilgili Mersin Üniversitesi Personelden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, yapılan çalışmaların akademik camianın gelişimi ve ilerlemesi noktasında katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek katılım sağlayan komisyon üyelerine teşekkür etti.

“GENEL ÇALIŞTAY’IN ALT VERİSİNİ OLUŞTURMA AMACINDAYIZ”

Toplantıda söz alan Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran, YÖK Akademik Kariyer-Liyakat Platformu’nun doktoralı insan kaynağının Türk yükseköğretim sisteminde daha şeffaf ve liyakat odaklı istihdamına imkân sağlayacağı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının önemli bir çalışması olduğunun altını çizerken, Eğitim-Bir-Sen Mersin Üniversiteler Şube Başkanı Ömer Özbilen ise, “Genel Çalıştay'ın ilk ayağının Şube Çalıştayı olduğunu dile getirerek, Çalıştay'da aldığımız kararlar mart ayı sonunda Ankara'da Genel Çalıştay'da değerlendirilecektir. Genel Çalıştay'da alınan kararlar ise maddeler halinde toplu sözleşme masasına getirilecektir. Bu nedenle Şube Çalıştayımız Hak ve Emek mücadelemiz açısından çok önemlidir. Çalışanların sorunlarını, taleplerini ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini tespit edip Genel Çalıştay'ın alt verisini oluşturmanın amacındayız. Bugün yaptığımız bu çalışmanın kamuda büyük kazanımların elde edilmesine önayak olacağı kanaatindeyiz." dedi.