Türkiye'nin farklı şehirlerinden öğretmen ve öğrencilerin bir araya gelerek sosyal sorumluluk projesi olarak çıkardığı ‘e-dergimiz’ tüm hızıyla devam ediyor. Proje ile; pandemi sürecinde kaliteli zaman geçirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve Mersin’in yanı sıra Muğla, Manisa, Aydın ve Samsun’dan öğrencilerin katıldığı proje ile, öğretmenlerin kendilerine verdiği araştırma konularını daha geniş kitlelere ulaştırma şansı buluyor. Türkiye genelinde 8 öğretmen ve 88 öğrencinin dahil olduğu  eTwinning Avrupa Birliği projesi Ocak ayı sonun kadar devam edecek.

Proje ile öğrencilerin, uzaktan eğitim kapsamında internet araçlarının daha etkin kullanabilme zamanı bulunabilmesine dikkat çekilerek; teknolojik araçları sadece oyun ya da sosyal medya kullanımı ile değil çağın koşullarında kendilerini geliştirmeye dönük daha doğru kullanmak amaçlandı. Bu amaçla oluşturulan Twinning projeleri kapsamında hayata geçirilen ‘e-dergimiz’ ile öğrenciler her ay kendilerine verilen araştırma konuları için çalışmalar yaparak whatsapp üzerinden öğretmenlerine ulaştırıyor. Online ortamda farklı web2.0 dergi araçlarıyla öğrencilerin çalışmaları aylık  dergiler haline getiriliyor.  Yapılan tüm etkinlikleri eTwinning twinspace sayfasında paylaşılıyor.

‘e-dergimiz’ projesinde bulunan öğretmen ve okullar ise şöyle sıralandı:

Tekin Ergün (Şehitler Ortaokulu /Manisa)

Aslı Uslu(Fethiye Bilim Sanat Merkezi/Muğla)

Sevda Ateş Bütüner(100.Yıl Akkent Ortaokulu/Mersin)

HAYALİNE, AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN KURSLARIYLA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR HAYALİNE, AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN KURSLARIYLA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Sümeyya Gürses Badar(100.Yıl Akkent Ortaokulu/Mersin)

Kübra Yıldırım (Karacailyas Ortaokulu/Mersin)

Serap YıldırımKöksal (Muhittin Develi Ortaokulu/Mersin)

Yıldız Dinç(Söke Amerikan Kültür Koleji/Aydın)

Erol Çakmak(Mustafa Erdin Ortaokulu /Samsun)