MERSİN

Dezenfektanlar hazırlanıyor

Akdeniz Belediyesi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de can kayıplarına yol açan Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla salgınla mücadele ediyor.

Abone Ol

MERSİN - Akdeniz Belediyesi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de can kayıplarına yol açan Koronavirüs (Covid19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla salgınla mücadele ediyor.

Akdeniz ilçe genelinde; bir yandan arazözler ve mobil ekipler tarafından gerçekleşen ilaçlama çalışmaları devam ederken şimdi de virüs ve bakterilere karşı elleri dezenfekte etmekte kullanılan dezenfektan hazırlıyor. Dezenfektanlar beraberinde 1 litrelik çamaşır suyu ile bu ürünleri bulmakta veya almakta güçlük çeken vatandaşlara ulaştırılıyor.

Başkan Gültak; “Salgınla mücadelemiz kesintisiz ve en etkili şekilde sürecek”

Kamu binaları, okul, cami, eczane, aile sağlığı merkezleri ve işyerleri ile ortak kullanım alanlarını dezenfekte ettiklerini vurgulayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, özellikle sağlık çalışanlarına ulaşması amacıyla belediyeye bağlı mahalle evlerinde günde 5 bin adet maske ürettiklerini de sözlerine ekledi.

Koronavirüs salgını ile mücadelede, bu kez de belediye ekipleri tarafından hazırlanan dezenfektanları halka ulaştırmaya başladıklarını kaydeden Başkan Gültak; “Vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla, üzerimize düşen sorumlulukları eksiksiz ve zamanında yerine getirmek için çalışıyoruz” dedi.