Bugün, Pozantı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çay’ı makamında ziyaret ettim. Daha ilk kez karşılaşmamıza rağmen gayet sıcak ve samimi bir karşılama oldu. Abartı değil, adeta kırk yıllık bir arkadaş, dost gibi karşılandım.

Sayın Mustafa Çay Belediye Başkanlığı öncesinde toplum için önemli çalışmalara imza atmış bir isim. Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Biriminde Ankara, Diyarbakır ve Adana'da 18 yıl boyunca Sertifikalı Terör Uzmanı ve Psikolojik Harekat Uzmanı olarak görev yapmış ve özellikle Adana’da Terörle Mücadele, zararlı alışkanlıklar ve uyuşturucu ile aile içi iletişim konularında 500'ün üzerinde seminer ve konferans vermiş, Pozantı’da da bir ilki gerçekleştirerek, Pozantı Belediyesi’nin Kültür Hizmetleri kapsamında 7 kitabın çıkmasına vesile olmuş bir sima.

2009 yılından itibaren de Türk Milleti’ne olan borcunu Pozantı Belediye Başkanı olarak yaptığı hizmetlerle ödemeye devam ediyor.

Doğa ve tarihin birlikte görsel bir şölene dönüştüğü Pozantı, doğal güzellikleri, tarihi, turizm değerleri, yaşantısı ve kültürel özellikleri ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adana’ya bağlı yaklaşık 20 bin nüfuslu bir ilçe.

Başkan Mustafa Çay’da bu küçük ilçede elinden gelenin fazlasını yaparak, gece gündüz demeden çalışıyor ve çalışmaya da bıkmadan devam ediyor. Hizmet aşkı o kadar yüksek ki; ben Saat:09.00 sularında belediyeye giriş yaptığımda Başkan Bey çoktan makamına geçmiş ve sabahın erken saatlerinde birçok vatandaşla görüşmüştü bile. Kapı açık, kimseyi reddetme yok. Herkes Belediye Başkanlık Makamına olması gerektiği gibi kendi eviymiş, ofisiymiş gibi girebiliyor. Yani sizi duvarlar karşılamıyor. Güleryüz, samimiyet ve sıcakkanlılıkla ev sahibi edasında ağırlanıyorsunuz.

“SONBAHAR’IN BAŞKENTİ BELEMEDİK”

Başkan Çay birçok önemli projeye imza atmış 11 yıllık Başkanlık süresince. Ama O’nun için en önemlisi Belemedik. Pozantı’ya 9 kilometre mesafedeki Belemedik’i turizme kazandırmak için yıllardır mücadele veriyor ve bu mücadeleyi düzenlediği festivallerle süslüyor. Belemedik’i “Sonbahar’ın Başkenti” olarak tanımlıyor Başkan Mustafa Çay. Gidip görmek lazım. Elbette ki Sonbahar’ın Başkenti’ne, Sonbahar’da kısa bir yolculuk yapacağız. Sizlere de tavsiye ediyorum. Belediye binasında Belemedik’te çekilen çokça sayıda fotoğraf asılı. Fotoğrafları görünce zaten gitmek istiyor insan.

“5 AĞUSTOS POZANTI KONGRESİ’NİN 100’ÜNCÜ YILI”

Başkan Çay bu aralar çok yoğun bir dönem geçiriyor. 5 Ağustos Pozantı Kongresi’nin 100’üncü Yılı kutlama etkinliklerine hummalı bir hazırlık var. TBMM Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’ta etkinliğe katılacak. Bizzat gidip davet etmiş Sayın Başkan ve olumlu dönüş almış.

Programda neler var neler. 100 yıl öncesine bir yolculuk yapılacak. Buharlı trenlerle tiyatro sanatçıları Ulu Önderimiz Atatürk’ü, Kurtuluş Mücadelesinin önemli isimlerinden Mareşal Fevzi Çakmak’ı canlandıracaklar. Kongrenin öneminin konu edileceği konferans ve senfoni eşliğinde de türküler dinlenecek.

Eeee… O zaman hep birlikte 5 Ağustos’ta Pozantı’ya… Bu tarihi güne tanıklık etmeye…

“ŞEHİTLERİMİZE AHDE VEFA”

Başkan hizmette ahde vefaya da büyük önem veriyor. Vatan için canını feda eden (isimlerini vermek istemiyorum) iki şehidimize de bu vefa örneğini göstermiş. Bir şehidimizin mezarını yaptırmış, diğer şehidimizin de ailesinin evini tadilattan geçirmiş. Şehitlerimize olan borcumuz ödenemez ama Başkan Çay elinden geldiğince sahip çıkmış.

Pozantı anlatmaya yetmeyecek kadar güzel bir yer. Sizler de Pozantı’ya muhakkak uğrayın ve hemen çarşıda bulunan caminin yanındaki kaynağı dağlarda suyun gözünden gelen buz gibi suyu için…

Tüm hizmetlerinden dolayı Pozantı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çay bir teşekkürü hak ediyor. Teşekkürler Mustafa Başkan… Pozantı’nın Fatihi…

Müsaadenizle, bizleri misafir eden Pozantı Belediyesi Basın Yayın Sorumlusu dostum Onur Can Bulat ve Sayın Başkan Mustafa Çay’ın sekreteri Melek Hanım’a da teşekkür etmek istiyorum…

Sağlıcakla…