Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç… Milliyetçi Hareket Partisi 21. dönemde Mersin Milletvekilliği yaptı. Daha sonra MHP’nin MYK listesinde uzun süre görev aldı. 2019 mahalli idareler seçimlerinde de memleketi Anamur’a Belediye Başkanı seçildi.

Başkan seçildiği günden bu yana Anamur’a ve Anamur halkına hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyor… Dahası bir ayağı Ankara’da… Milletvekilliği ve MYK üyeliği yaptığı yıllarda biriktirdiği dostluk, arkadaşlık ilişkilerini şimdilerde Anamur’a hizmet etmek için kullanıyor.

Başkan Kılınç’ın en büyük hayali memleketine doğal gaz getirmek. Bu uğurda da her türlü fedakarlığı yaparak Ankara bürokrasisiyle sürekli dirsek temasında.

Bakanlıklar, bürokrasi ve en nihayetinde BOTAŞ ile yapılan görüşmeler sonucunda doğal gaz için olumlu adımlar atıldı. Hatta Anamur’da dün (22 Haziran 2021) ÇED bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Kılınç, doğal gaz boru hattının belirlenme sürecinde Anamur’un doğasına zarar vermeyecek bir yol izleyen BOTAŞ yetkililerine teşekkür etti.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile doğal gaz konusunda ters düşen Başkan Kılınç, doğal gaz konusunu kafasına koymuş… Anamur’a doğal gazı öyle ya da böyle getirecek.

Anamur halkı çok şanslı… Hem tuttuğunu koparan hem de Ankara bürokrasisini iyi tanıyan bir Başkanları var. Sayın Başkan sadece doğal gaz konusunda değil her konuda Anamur’a yeni projeler kazandırmak için sürekli Ankara yollarını aşındırıyor.

Başkan ısrarcı… Adımlarını sağlam ve planlı atıyor. Yapılacak yanlışa tahammülü yok… Hedef doğal gaz… Hedef Anamurluların rahatı… Amaç ise hizmet etme sevdası…

Başkan Israrcı… O doğal gaz Anamur’a gelecek…