Bazen merak ediyorum sadece ben miyim acaba şarkı sözlerine böylesine dikkat eden böylesine her sözde bir mesaj arayan? Bugün yine bir Ferdi Tayfur listesi açıp dinledim.

Sevgiler çiçek gibi soldurmayalım,

Hayat kısa dünyanın çilesi bitmez

Yolumu bekle dedin beklemedim mi?

Hani dönecektin gittiğin yerden yoluna duvar mı taş mı ördüler?

Sahiden dönmek isteyen için yollar ne kadar uzun olabilir ki ya da bahaneler ne kadar gerçekçi. Söz vermek selam vermek gibi olmuştu artık, öylesine sıradan öylesine fütursuz. Tutulmayan sözler için utanç bile duyulmuyordu artık küçük bir neyse ile geçiştiriliyordu her şey.

Sen rüyalar aleminde yeni aşklar hevesinde

Bense yine uykusuzum bir sabahçı kahvesinde.

Ah bu yeni aşklar yeni ve bitmeyen alternatifler. Çoğaldıkça bizi duygularımızı bitirdiler. Herkes kendinden çok memnun ama başkasından sürekli şikayetçi. Kimse kendi yaptığını görmüyor ama başkasını sayfalarca eleştiriyor

Başında yok ise sevda yelleri nereden bilirsin çektiklerimi

Bilmezler üstadım bilmezler. Bir tek şarkılar kaldı aşklara. Filmlere mi ne oldu? Onlar artık daha çok entrikaları, aldatma hikayelerini işliyor.

Senden bir hatıra bana bu şarkı, bir gün gitsen bile hatıran yeter

Unutmak mümkün mü böyle bir aşkı bir gün bitsen bile hatıran yeter .

Artık ne hatıralar kaldı ne de saygı. Unutamamayı bir yana bırak artık hatırlanmak bile mucize. Ayrılırken bir kısa mesajı bile çok görenler var. Bu dijital dünya korkarım sevginin sonunu getirecek Bir an önce  gerçeğe dönmemiz lazım. Ne demişti üstad, sevgiler çiçek gibi soldurmayalım.