Vatandaşları koronavirüsü salgını konusunda uyaran Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin tedbirlere uymaması dikkat çekti.

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede kent genelinde denetimler yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri’nin, vatandaşlara tedbirler kapsamında uyarılarda bulunurken kendilerinin tedbirsiz davranması tepki çekti.

Uygulamalar kapsamında ticari taksilerde tek-çift plaka, marketlerde gıda, maske ve hijyen ürünlerinde fahiş fiyat kontrolü yapan ekipler, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşları evde kalmaları yönünde uyarırken, toplu taşıma araçlarını tek tek durdurarak yolcu sayılarını ve yolcuların güvenli mesafede oturup oturmadığını da kontrol ediyor.

Kent merkezinde faaliyet gösteren simit tezgahlarında da hijyen denetlemesi de yapan ekipler, simit tezgahlarında çalışan esnafı koruyucu eldiven ve maske kullanmaları konusunda uyarırken, ekiplerin kendilerinin koruyucu maske ve eldiven kullanmaması vatandaşlar tarafından eleştirildi.

“Bu nasıl sorumsuzluk?”

Kendilerini uyarmakla ve yardımcı olmakla yükümlü kişilerin bu şekilde tedbirsizce davranması konusunda tepkilerini dile getiren vatandaşlar: “Bu nasıl sorumsuzluk? Bizi uyarıyorlar ama kendileri kurallara uymuyorlar. Böyle bir tezatlık olur mu? Bizleri uyaranları kendilerinin daha dikkatli davranması gerekir” dediler.