Antalya Büyükşehir Belediyesi, planlı, kurallı ve kimlikli bir kent hedefiyle “Antalya’nın marka değerini nasıl yükseltiriz” konulu çalıştayın ikinci odak toplantısını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı, Antalya’nın marka değerini yükseltmeye ve tanıtımını arttırmaya yönelik geçtiğimiz Aralık ayında ilkini gerçekleştirdiği “Antalya’nın marka değerini nasıl yükseltiriz” konulu çalıştayın ikinci odak toplantısını düzenledi.  Çalıştaya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Nurettin Mert Batu, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Durmuş Ali Arslan, Kent Estetiği Daire Başkanı Barış Soykam, Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı’ndaki Mühendis Çalıştay Koordinatörü Dr. Ebru Cücü Açıkalın, akademisyenler, turizmciler, STK ve odaların temsilcileri katıldı.

ODAK TOPLANTILAR SÜRECEK

Çalıştay Koordinatörü Dr. Ebru Cücü Açıkalın Antalya’daki çevre ve yeşil alan peyzajı, kent estetiği, tarım, mimari ve şehir planlaması konularında bir sunum gerçekleştirdi.  Önemli başlıklar altında irdelenen konular hakkındaki sorunlar tespit edilerek, çözüm yolları ile öneriler konuşuldu. Değerlendirmelerin ardından sonuçlar raporlanmak üzere kayda alındı.

AMAÇ ŞEHRE KATMA DEĞER SAĞLAMAK

Birinci toplantı sonunda genel çerçeveden özel çerçeveye inmeyi hedeflediklerini ifade eden Dr. Ebru Cücü Açıkalın peyzaj, kent estetiği, planlama, mimari ve tarım konularının yetkililerle detaylı şekilde işlendiğini, çalıştayın odak toplantılarına devam edeceğini söyledi. Odak toplantılarına ulaşım, turizm- tanıtım ve reklam, turizm-kültürel değerler alt başlıklarında devam edileceğini ifade eden Açıkalın, bu ortak akıl toplantıları ile kentin gelişimi için yapılabilecekleri belirleyip, Antalya’nın marka değerini yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Toplantıda şehir planlaması ve peyzaj düzenlemelerinin şehrin doğal ve kültürel değerleri korunarak yapılması gerektiği vurgulanarak, Büyükşehir Belediyesi- Akdeniz Üniversitesi ortaklığının da bu açıdan önemli olduğunun altı çizildi.