Antalya Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgınıyla mücadele döneminde evinden çıkamayan 65 yaş üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşlar için evde sağlık hizmetini kesintisiz sürdürdü. Bu süreçte toplam 1635 kişiye doktor ve hemşire hizmeti verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, evde sağlık hizmetini talebin daha da yoğunlaştığı salgın süresince devam ettirdi. Sağlık ekipleri kayıtlı hastalarına rutin ziyaretlerini sürdürürken, pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların da yardımına koştu. İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilmesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti uygulamasına başvuru sayısında da yüzde 80 artış yaşandı. Salgının Türkiye’de görüldüğü 11 Mart’tan bu yana toplam 1653 kişiye evde sağlık, ambulans, hastane nakil hizmeti verildi.

MALZEME DESTEĞİ

Kişisel koruyucu ekipmanlarla donatılan sağlık görevlileri, sıkı önlemlerle hastaları evlerinde muayene ederken, kan alma, tansiyon, şeker takibi, enjeksiyon, pansuman gibi hizmetler veriyor. İhtiyacı olan hastalara hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor.

SAĞLIK HİZMETİMİZ KESİNTİSİZ SÜRDÜ

Pandemi sürecinde evde sağlık hizmeti ekiplerinin bir başarı öyküsü yazdığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek “Koronavirüs, evde bakım hizmetlerimizin önemini bir kez daha ortaya koydu. Pandemi döneminde sağlık hizmetlerimizde bir aksama olmazken, artan taleplere de en kısa sürede cevap verdik.

Kesintisiz hizmet veren ve sahada özveri ile çalışan tüm personellerimize teşekkür ediyor, hastalarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.