Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin 17. Olağan Adana İl Kongresi’ne katıldı.

Kongre’de konuşma yapan Başkan Seçer, CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önemli bir misyon yüklendiklerini vurguladı ve “Bölgesinden, siyasi düşüncesinden, giyiminden, kuşamından, etnik yapısından, mezhebinden, meşrebinden dolayı ötelenmiş, ikinci sınıf insan muamelesi görmüş, hizmet görmemiş bütün yurttaşlarımızı kucaklamalıyız. Eğer bu çalışmaları gerçekleştirirsek, her birimiz kendi bölgemizde başarılı olursak, genel iktidarın ateşini yerelden yakmış oluruz” dedi.

İktidara Son ‘01’ Adım

“İktidara Son 01 Adım” ana temasıyla düzenlenen kongreye partililer büyük ilgi gösterirken, kongrenin Divan Başkanlığı’nı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “31 Mart’ın getirdiği baharda, Mersin’de hava bir güzel oldu ki, gerçekten Akdeniz’in incisi Mersin tarihi, kültürel birikimi, insanı ile, her şeyiyle güzel olan Mersin, bir kat daha güzel oldu. Bu güzellik Adana’da, Hatay’da, Ankara’da, İstanbul’da, 11 Büyükşehir’de, her tarafta, her geçen gün kendini çok daha hissettirmeye başladı” dedi.

“Gecemizi, gündüzümüze katarak Türkiye’yi arzu ettiğimiz noktalara getireceğiz”

Komşu ilin belediye başkanı olarak, Adana İl Kongresi’nde partilileri ile beraber olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Birçok ilde kongrelerimizi tamamladık ve sürdürüyoruz.  Demokrasinin ve partimizin tüzüğü gereği, kongrelerimizi yapacağız ve kurultayımızda da genel başkanımızı seçeceğiz.  Yeni yönetimimizi seçeceğiz. Ama görevimiz aynı. Sayın Genel Başkan’dan, en sade üyemize kadar bu yolda gecemizi, gündüzümüze katarak, Türkiye’yi arzu ettiğimiz noktalara getireceğiz. Bizler Belediye Başkanlarıyız. Bizlere önemli misyon yüklendi. Sadece CHP’ye gönül ve destek veren vatandaşlarımız, yoldaşlarımız tarafından değil. Bu gün birçok kentte, şehirde, büyükşehirde, beldede, her 2 yurttaşın 1’inin oyunu aldıysak, bu önemli bir mesajdır. Türkiye değişiyor, Türkiye siyaseti değişiyor. Bölgede önemli gelişmeler var. Bunlara ayak uydurmak zorundayız. Bu değişimleri okumak, herkesi kucaklamak zorundayız. Herkesi kapsamak zorundayız” diye konuştu.

“Başarılı olursak, genel iktidarın ateşini yerelden yakmış oluruz”

Önemli bir misyon yüklendiklerini vurgulayan Seçer, “Bizim gecemizi, gündüzümüze katıp, yerelde yurttaşlarımıza hizmet götürmemiz lazım. Bölgesinden, siyasi düşüncesinden, giyiminden, kuşamından, etnik yapısından, mezhebinden, meşrebinden dolayı ötelenmiş, ikinci sınıf insan muamelesi görmüş, hizmet görmemiş bütün yurttaşlarımızı kucaklamalıyız. Eğer bu çalışmaları gerçekleştirirsek, her birimiz kendi bölgemizde başarılı olursak, genel iktidarın ateşini yerelden yakmış oluruz” diye konuştu.

 “En değerli, en birikimli, en yurtsever, en çalışkan kadrolar bizde”

Kongre’nin başarılı olması dileğinde bulunan Başkan Seçer, “Ben inanıyorum, ben güveniyorum. Bizler geçmişimizi Kuvayımilliye hareketinden alan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarının temel ilkeleri çerçevesinde mücadele eden ve 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’nin emekçileri, mücadele arkadaşları, neferleri olarak, bir kere şu kompleksten sıyrılalım. Bizlere ‘Seçim kazanamaz bunlar’ diyordu. ‘İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı, Mersin’i, Antalya’yı kazanamazlar’ diyorlardı. Kazandık mı? Pekala kazandık. ‘Bunlar bu ülkeyi yönetemez’ diyorlar. En değerli, en birikimli, en yurtsever, en çalışkan kadrolar bizde. Elbette başaracağız. Çalışıyoruz, inanıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Moralinizi yüksek tutun. Kendimize güvenelim. 100 yıl önce olduğu gibi bu ülkenin insanları bizden umutlu. Bizden bir mücadele örneği görmek istiyor. Bizden azim istiyor, çalışma istiyor, başarı istiyor. Bunu hep beraber başaracağız” dedi.